تاریخچه فدراسیون تکواندو ITTAF
هنر تی ، کوان ، دو انسان از وقتیکه اولین قدم خود را بالای زمین گذاشت همواره از دستها و پا ها جهت دفاع از خود استفاده نموده است و این حرکات فزیکی باعث پیدایش هنرهای رزمی شده است.
تی به معنی زدن هدف توسط پا ، کوان به معنی زدن هدف با دست و دو به معنی هنر ، روش و اخلاق آمده است
فدراسیون تکواندو ITTAF در سال 1390 از سوی ریاست عمومی تربیت بدنی و ورزش و کمیته ملی المپیک به سرپرستی کلاجان وفا بنیان گذار این رشته شناخته شد.
این فدراسیون در ولایت ( هرات ، فراه ، غور ، کندهار ، خوست ، پکتیا ، تخار ، بغلان ، کندز ، بدخشان ، فاریاب ، کابل ، بادغیس و کابل ) فعالیت دارد.
تکواندوی ITTAF با داشتن 14 نمایندگی در ولایات توانسته ورزشکاران زیادی را برای جامعه تقدیم نمایند تعداد ورزشکاران در مرکز و ولایات 3000 میرسد و این فدارسیون 64 کلپ فعال در مرکز و ولایات دارد.
اعضای تیم ملی این رشته ورزشی که شامل عصریه میگردد به 30 تن میرسد.
ریاست عمومی تربیت بدنی و ورزش در سال 1397 با راه اندازی انتخابات فدراسیونهای ورزشی گلاجان وفا توانسته با بدست آوردن اکثریت آرای مثبت به حیث رییس فدراسیون تکواندوی ITTAF تعین گردید.
دستآورد های این فدراسیون چهار مدال طلا ، دو نقره و دو مدال برنز از مسابقات جهانی میباشد و در سال 2011 با اشتراک شان در مسابقات کشور کرواسی توانست نائب قهرمانی را از آن خود کند.
ايجاد فدراسيون ملي تي كوان -دو سنتي ITTAF در برج عقرب سال ١٣٩٠ خورشيدي نظر به پيشنهاد رياست عمومي تربيت بدني و ورزش كميته ملي المپيك به حكم ريس جمهور در مركز كابل ايجاد گرديد .