آشنایی با یکی از چهره ها خوب باسکتبال کشور

Afzal-af
آشنایی با یکی از چهره ها خوب باسکتبال کشور

 آقای عبدالواسع پژمان فرزند  محمد حسین  یکی از مربی های سرشناس رشته بسکتبال کشور است . که در سال 1342 در ساحه پخته فروشی شهر کابل به دنیا آمده لست. او  علاقه ی که نسبت به ورزش بسکتبال داشت در سال 1355 که آن زمان در لیسه نادریه متعلم مکتب بود، بسکتبال را شروع کرد و در سال 1357 عضویت تیم معارف را کسب کرد.  دو سال بعد، در سال 1359 به اثر سعی تلاش که داشت توانست عضویت تیم ملی را بدست بیاورد، و در اولین سفر ورزشی که به کشور تاجکستان داشت به حیث جوان ترین بازیکن انتخاب شد .
آقای پژمان" در سال 1359 دوره لیسه را به اتمام رسانید و  در ماه خوت همان سال شامل انستیتیوت پولتخنیک کابل گردید. در سال 1366 به سویه ماستر انجینیر در رشته سرک سازی دیپلوم فراغت بدست آورد. 
 آقای واسیع پژمان در مورد کارکردها و دستاوردهای زندگی ورزشی اش چنین گفت: 
  مدت 20 سال عضویت تیم ملی را داشتم و در کلپ های باختر ، معارف ، پوهنتون الف ، پولیتخنیک ، کلوپ سپورتی اردو، کابورا ، و کابل الف بازی کردم، برای انجام مسابقات به کشور های مختلف جهان سفر نموده ام. آقای پژمان نظر به استعداد و توانایی هایی که از خود نشان داد از طرف فدراسیون باسکتبال به حیث تریتر نیز اجرای وظیفه نموده است. 
 پژمان:  در سال 1387 به حیث ترینر تیم ملی بانوان و پسران انتخاب شدم و تا سال 1397 همراهی شان کردم . که خوشبختانه دو مدال طلا از بازی های جنوب آسیا بنگلایش در سال 2011و مسابقات ساحلی چین در سال 2012 در بخش پسران در کار نامه ورزشی خود دارم.
. همچنان وی در همین مدت در بسیاری از مسابقات داخلی و خارجی در بخش بانوان حضور فعال داشته و دست آورد های خوب ارزنده را در رشته بسکتبال برای بانوان بدست آورده است . از جمله: حضور در مسابقات تاجکستان در سال 1390 در بین کلپ های دختران و کسب مقام دوم.  کسب مقام سوم از مسابقات بانوان در شهر مشهد ایران در سال 1392؛  و کسب مقام اول در سال 1396 در کشور قرغزستان از دستآوردهای بخش بانوان است .
. آقای پژمان از سال 1396 تا اکنون دایرکتر بازی های 3-3  بسکتبال کشور میباشد که در همین مدت جام قهرمانی را از مسابقات مرکز و ولایات در بخش ذکور و اناث بدست آورده است.
 وی در مورد سفر های خارجی اش چنین میگوید : منحیث کوچ تیم ملی پسران و دختران به کشور های خارجی برای انجام مسابقات رسمی و دوستانه به کشور های ازبکستان ، ملداویا،  شوروی سابق ، قزاقستان، بلغاریه، چکوسلواکیا، مجارستان، آلمان شرق، ویتنام، سنگاپور، چین ،تایلند ،قطر، هند ،ترکمستان ، سفر کرده ام.

آقای پژمان با توجه به وضعیت دیروز و امروز ورزش باسکتبال چنین ابراز نظر نمود:
(وضعیت باسکتبال قبلی نظر به وضعیت فعلی بهتر بود زیرا در سابق جام پوهنتون، جام پولیس، جام استقلال، جام اردو  و غیره برگزار میشد.
 همه ساله تیم های باسکتبال از کشور های تاجکستان ازبکستان قزاقستان به کابل می آمدند و متقابل آن تیم ملی به کشورهای متذکره غرض مسابقات میرفتند ولی حالا این گپ نیست ، تنها در کابل 20 کلب باسکتبال وجود داشت حتی تعلیم و تربیه پوهنتون، پولیتخنیک تخنیکم کابل تحنیک ثانوی تیم داشت فعلا صرف پولیتخنیک تیم دارد و بس.
ما زمانی به مرحله رشد باسکتبال می رسیم که نهاد های تحصیلی و فرهنگی با ایجاد تیم های ورزشی اقدام نمایند و رقابت صورت گیرد.)برای عبدالواسیع پژمان و سایر مربی ها و استادان خوب ورزش آرزوی صحت مندی و موفقیت می نماییم.

 محمد افضل (کاظمی)

سال 2021