شمه ی از زندگی ورزشی نثار احمد بهاوی نایب قهرمان جهانی تکواندو
نثاراحمد بهاوی فرزند دیپلوم انجنیر علام محی الدین بهاوی در سال 1364 در شهر کابل تولد گردید، در سال 13۸۱ از لیسه ابن سینا فارع گردیده است. و تحصیلات عالی خویش را رشتۀ حقوق و علوم سیاسی به پایان رسانیده است. وی از کودکی علاقه مند به ورزش تکواندو تا جایی که در دنیای رقابت، تا بزرگترین قله های پیروزی (نایب قهرمان جهانی) رسید.
آقای بهاوی ورزش تکواندو را در باشگاه حیدری زیر نظر استاد ضیاءالحق بخشی و نور احمد دلسوز آموخت شکی نیست که در این تشویق و حمایت فامیل و برادرانش نیز بی تاثیر نبوده است.
آقای بهاوی قبل از اینکه عضویت تیم ملی تکواندو را کسب نماید تجربه عضویت تیم نوجوانان و جوانان را داشت و در رقابتهای داخلی درخشش و دستآوردهای زیاد داشته است.
وی در یکی از مصاحبه هایش گفته است: )در حدود 70 مسابقه داخلی شرکت کرده ام که در تمام آنها توانسته ام از قهرمانی خود دفاع کنم. خوشبختانه سه بار در رده نوجوانان و جوانان و یک بار به عنوان بهترین مبارز و خوش تکتیک ترین بازیکن مسابقات انتخاب شده ام.(
آقای بهاوی در رقابت های مختلف بیرون مرزی نیز شرکت کرده و دستآوردهای فراوانی در کارنامه دارد. وی زمانی کسب شهرت نمود که در رقابتهای جهانی سال ۲۰۰۷ چین بازیکن مقتدر ایرانی( عادی ساعی) را شکست داده مدال نقره گرفت.
به گفته آقای بهاوی در بیش از 20 مسابقه خارجی شرکت کرده دستاورد هایش بیشتر از باختهایش است.
مهم ترین رویداد هایی که آقای بهاوی شرکت کرده و مفتخر به کسب مدال شده است:
- کسب مدال نقره از مسابقات آزاد کشور روسیه در سال 1999
- کسب مدال نقره از مسابقات چند جانبه ممالک شوروی سابق در سال 2000
- کسب مدال نقره از مسابقات جنوب آسیا اسلام آباد در سال 2003
- کسب مدال برنز از مسابقات کشور های اسلامی جهان در عربستان در سال 2003
- کسب مدال طلا از مسابقات بین المللی حسن نیت هندوستان در سال 2004
- کسب مدال طلا از مسابقات جنوب آسیا در سریلانکا سال 2006
- کسب مدال برنز از مسابقات المپیک آسیایی دوحه ، قطر در 2006
- کسب مدال طلا از مسابقات دوستانه 4 جانبه تهران ، ایران در 2003
- کسب مدال نقره از مسابقات جهانی چین در سال 2007 میان 203 کشور
- کسب مدال نقره از بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو چین.
- کسب مدال طلا برای کسب سهمیه به بازیهای المپیک لندن.
همچنان در بازیهای المپیک 2008 بیجنگ، 2012 لندن نیز شرکت نموده است.
بهاوی در دوران ورزش، تحصیل و پس از آن همیشه به فعالیتهای اجتماعی مصروفیت داشته و در زمینۀ سازماندهی برنامههای اجتماعی و غیر انتفاعی سهم گرفته است. بنیاد بهاوی به عنوان یک نهاد غیرانتفاعی در زمینۀ خدمات اجتماعی و فرهنگی مهمترین مشغلۀ وی در چند سال گذشته بوده است.
وزارت معارف افغانستان در سال 2014 بهاوی را به عنوان سفیر سواد افغانستان انتخاب کرد. در سال 2015 نیز از سوی دفتر موسسه انکشافی تعلیمات جدید به عنوان سفیر صلح افغانستان برگزیده شد. او دو بار در سالهای 2007 و 2008 از سوی دولت افغانستان، مفتخر به کسب نشانهای عالی دولتی وزیر محمداکبر خان و غازی میرمسجدی خان شده است.
در سال 2017 به نمایندگی از جوانان افغانستان در جشنوارۀ بینالمللی دانشجویان و جوانان جهان که با حضور بیش از 25000 جوان در شهر سوچی روسیه برگزار شده بود، شرکت کرد و مورد توجه رسانههای روسی و بینالمللی قرار گرفت. او در دوره یکسالۀ اجماع رهبران جوان در زمینه مطالعات رهبری در حال تحصیل است.
بهاوی ریاست دورهیی گروه آیندۀ افغانستان را برعهده دارد که به عنوان یک نهاد اجتماعی، عضو یک شبکۀ جهانی در زمینۀ مبادلات فرهنگی و علمی است. همچنان نثار بهاوی مسوول دفتر بینالمللی نهاد مهربانی در کابل بوده که به عنوان یک نهاد خیریه در زمینه مساعدتهای مادی و معنوی فعالیت دارد.
ناگفته نماند نثاراحمد بهاوی در سال 2017 از سوی دفتر بینالمللی روتری که در سطح جهانی فعالیتهای علمی و فرهنگی دارد، به عنوان سفیر صلح در افغانستان شناخته شد. همچنان اواخر همین سال بود که وی توسط بنیاد مساعدت برای قهرمانان افغان که در زمینهی مساعدت برای نیروهای امنیتی کشور فعالیت دارد، به عنوان سفیر افتخاری برگزیده شد. به تعقیب آن نثار احمد بهاوی در سال 2019م به حیث سفیر محیط زیست از سوی اداره ملی محیط زیست کشور برگزیده شد.
نثاراحمد بهاوی در حال حاضر متاهل بوده که صاحب یک دختر بنام سارا بهاوی میباشد. اکنون آقای بهاوی مسوول اجرایی دفتر تجارتی پژوهش کابل و همچنان مسوولیت عمومی سازمان جهانی مهربانی در افغانستان را برعهده دارد.
وی از خوردنی ها به غذاهای محلی چون شوربا، برنج علاقه زیاد دارد.
زیاد تر به آهنگهای شفیق مرید و استاد سرآهنگ گوش می دهد.
حمل سال 1398
عارف پیمان